06-03-2017

Afgewezen… Of toch juist niet…

“Goedemorgen Thea. Ik heb goed nieuws en ik heb slecht nieuws. Helaas, op de functie waarop jij gesolliciteerd hebt, ben je afgewezen…..”
Het feit dat er ook goed nieuws is maakt dat ik voel wat er gaat komen.
Op een of andere manier heb ik dit gevoeld en geloof me of niet, ik heb er over gedroomd. Ik heb me in mijn nieuwe werkomgeving al zien lopen, zien genieten. Van de collegae, de mensen om me heen en zeker ook van de omgeving. Gevoelsmatig werk ik er al en verstandelijk  gezien heb ik nog wel iets te doen. 

Ik focus me en luister verder. En ja hoor, daar komt het. ..
“Wij vinden dat je bent overgekwalificeerd voor deze functie en we hebben wel een vacature vacant, waarvan wij het idee hebben dat deze heel goed bij je past.”

Ze hebben gelijk!  Ze omschrijft de functie en ik voel dat ik begin te stralen. In mijn lijf springt er een knopje op “AAN”
Ademloos luister ik naar haar uitleg over de functie-inhoud en ik word hier zo blij van. Ik zie het mezelf doen. Sterker nog, de mensen die dichtbij staan zeggen dat deze functie mij op het lijf is geschreven. Het klinkt dan ook als muziek in mijn oren.

Bizar, soms komen er pareltjes op je pad die verstandelijk bijna niet te bevatten zijn. Hoewel, ik heb dit in een eerder blog al genoemd: Droom, Durf, Denk en DOE ERTOE! Pas dan ga je stralen en voelen wie je écht bent en wat je écht wilt. En hoe fijn dat anderen dit ook zien.

Inmiddels, vijf dagen verder, galmt de functieomschrijving nog steeds door mijn hoofd. De beschrijving van mijn ultieme droombaan.
Een lang gekoesterde wens, een baan die precies bij mijn eerdergenoemde
Key-words past. Een uitdaging waar ik vol voor ga!

Ik zei het al, mijn gevoel geeft aan dat ik ‘m heb. Mijn hoofd echter is realistisch.
Je hebt de baan nog niet Teuntje, je hebt nog iets te doen. Dinsdag een nieuw gesprek. Dinsdag, 7 maart 13:30 uur. Precies de juiste dag, precies het juiste tijdstip.

Wat heb ik er ongelooflijk veel zin in. In het sollicitatiegesprek en zeker ook in de functie. Een droomfunctie, mij op het lijf geschreven.

Een baan waar ik volledig mijn schouders onder kan zetten, mijn jarenlange opgedane kennis bij ING goed kan gebruiken. Én wat te denken van alle NLP-kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan.
Ik denk dat ik van meerwaarde kan zijn. Een enorme rugzak aan kennis en skills.
En je weet het, een rugzak zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt om alles aan te pakken wat voorbijkomt.
Een wijze rugzak aangevuld met mijn Key-Words: betrokken, bevlogen, betrouwbaar, verbinding, samen, motiveren en inspireren en niet te vergeten: plezier, humor, betrokkenheid en een enorme dosis positieve energie.

Mijn geduld wordt nog even op de proef gesteld en hoe het ook afloopt, ik geniet nog steeds van het feit dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken en ben gaan solliciteren op een functie bij dit inspirerende bedrijf. Hoe het ook eindigt, dit gevoel dat alleen de sollicitatiegesprekken al oplevert, dát had ik al nooit willen missen. Heerlijk!

Wat ik al eerder zei: als je écht iets wilt, kom ik actie en dóé!

Nu op na ar dinsdag half twee. Ik vraag je niet voor mij te duimen. Ik ben wie ik ben en als dat aansluit weet ik dat ik op mijn plek zit en snapt mijn nieuwe toekomstige werkgever dat ik op dié plek volledig tot mijn recht kom.
Mocht je aankomende dinsdag toevallig om half twee vijf minuten tijd over hebben, stuur jouw positieve gedachten dan even mijn richting op. Ik zit ergens in de gemeente Utrecht.

Zoals je zult begrijpen ga ik nog steeds niets delen over het bedrijf en de functie. Gewoon omdat ik dat niet gepast vind. Mocht ik echter worden aangenomen, dan deel ik dit graag vol trots met je!

Fijne dinsdag!

JUMP Van Halen

——————————————————————-

25-02-2017

Wachten en aftellen..

En dan, in ene heb ik het gedaan.
Volledig mezelf gebleven, laten zien wie ik ben, wat ik kan, wat mij drijft en mijn passie is.
Mijn Key-words:
betrokken, bevlogen, betrouwbaar, verbinding, samen, motiveren en inspireren.

Terugkijkend weet ik dat ik mezelf was. Zo werkt het, want een ander kan ik niet zijn.
Een pitch geven op net even een andere manier dan anderen dit wellicht zouden doen. Het werd met enthousiasme ontvangen. Ik kon mijn sprankelende gevoel niet onderdrukken. Het mocht er zijn.

Iedere dag een stukje dichter bij de uiteindelijke uitslag. En ach, wat is nu 4 nachten op een mensenleven?

Hoe het verder ook afloopt, ik kijk er in ieder geval met een zeer goed en blij gevoel op terug. Dat is voor mij belangrijk.
Neem me zoals ik ben, leer me bij en ondertussen blijf ik gewoon stralen.

Mocht het niet voldoende zijn geweest, dan solliciteer ik gewoon verder.
Ik ben klaar voor een sprankelende nieuwe uitdaging in een inspirerende omgeving die volledig aansluit bij mijn Key-words!
Uiteraard in combinatie met Zinnekracht, mijn hobby’s en vrijwilligerswerk.

Iets in mij weet en voelt dat het goed komt.

En nu….Tot donderdag aftellen.

Geniet van de keuzes die je maakt. Zo belangrijk!

————————————————————————–

21-02-2017

Spannend en Superleuk.

Herken je dat? Iets gaan doen dat zorgt voor een bepaalde spanning in je lijf en tegelijkertijd zo superleuk is..

Goed voelen welke van de twee de overhand heeft..

Bij mij nummer twee. Blij, open en enthousiast erin gaan. Zien waar ik uitkom, voelen of het de juiste plek is en ervaren hoe het zal zijn..

Vooral mezelf laten zien. Dus, wie ìk ben, wat mijn passie is en hoe ik handel.
Ik heb er ongelooflijk veel zin in en zie er naar uit. Wat en hoe de uitkomst ook zal zijn.

Nieuwe bindingen, zo bijzonder..

Ohh, wat ik ga doen?..

Sollicitatiegesprek natuurlijk. What else😉

Waar en hoe houd ik nog even voor mezelf..
Vrijdag is dé dag! Precies de juiste dag.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Solve : *
28 − 6 =


Post comment