Als je liever de tekst luistert dan leest, klik dan op onderstaande link:

En…… ACTIE..Action

“En Thea Teuntje, Hoe goed ken jij jezelf? Wat of wie zorgt er bij jou voor dat jij écht in actie komt?”
Zo langzamerhand leer ik hem al beter lezen en weet ik dat hij mij weer op scherp wil zetten. Iedere week krijg ik weer een vraag voorbij van de inmiddels beruchte Master X. Deze keer dus de vraag wanneer ik in actie kom. Overigens, naast deze vraag krijg ik ook regelmatig het verzoek eens aan te schuiven aan zijn tafel en aan dit verzoek geef ik nu nog even geen gehoor. Die ontmoeting schuif ik nog even op en ik berust erin dat dit ooit zal gebeuren. Ik houd alleen graag de regie in handen over wanneer dit gaat plaatsvinden. Ik houd graag de leiding.
En als ik dan zeg: “Vanavond is het klaar, geregeld of afgewerkt, krijg ik per app als antwoord, “Haha, proest” En geloof me, er staat bewust Proest en geen Proost!
De manier waarop ik proest lees, lijkt het alsof hij in zijn vuistje vanuit een leren stoel zit te lachen. Heb je het beeld? Een volwassen man, van volgens zijn zeggen bijna twee meter hoog, die proest in zijn vuistje als ik zeg dat ik iets vanavond regel. Het lijkt bijna kind gedrag, maar hé, ik laat me niet kennen. Vanavond is mijn blog klaar en geplaatst….!!

En het zet me ook aan het denken. In actie komen. Wie of wat zorgt bij mij nou toch voor die actie? Wanneer is hét moment dat ik omschakel van de achteroverleunpositie naar de actie?

Vanmiddag hierover uitgebreid met mijn vriendinnen gesproken. Wat leidt hen tot actie? En grappig, de antwoorden zijn heel uiteenlopend. De één komt in actie bij het horen van kassa gerinkel, de ander wanneer het in belang van de kinderen is. Weer een ander als zij inziet dat iets zo niet langer kan doorgaan en mijn andere vriendin komt in actie als iets prikkelender voelt dan hetgeen waarmee zij op dat moment bezig is. Zo blijkt dat een ieder van hen een ander in actie kom moment heeft.

Herken je dit?
Een prachtig voorbeeld vind ik bezoekjes aan een sportschool. Hoe vaak gebeurt het dat je je voorneemt morgen te gaan? En dan is het morgen en dan..…. Inderdaad….
Fijn dat er na iedere nieuwe dag weer een nieuwe morgen bestaat.

Mijn in actie-kom-moment?
Voor mij geldt, net als bij anderen, dat als iets écht belangrijk is, ik heus in actie kom.
Dan verschuil ik me niet achter tijd want mijn stelling is: Tijd heb je nooit, tijd maak je!
En voor mij geldt dat er wel een aantal vereisten zijn.
The Keywords waarop ik aansla:  Passie, Doel, Lef, Uitdaging en Spanning. De adrenaline door mijn lijf voelen gieren. En natuurlijk nieuwsgierigheid, met de nadruk op ‘nieuw’.
En al deze woorden worden aangevuld met een stukje bewijsdrang. Goh, als ik het zo lees lijkt het alsof ik best vaak in de actie modus schiet. En als ik daarin beland, tja, dan ben ik niet te stuiten.
Het ‘Don’t stop me now” moment……

En ja, ik ken ook mijn valkuilen. Kasten, laatjes, die nodig eens opgeruimd moeten worden,  zomerkleding die uit de kast moet, sportschool die wacht en wacht en wacht. En dat blog dat geplaatst moet worden. En teruglezend het ‘moet’ woord. En juist door het MOET-woord realiseer ik me dat ik gelukkig in staat ben iets te moeten. Het wordt pas écht een probleem als ik dat moet-gevoel niet meer zou hebben. Door iets te ‘moeten’ voel ik een drive. En als het zover is, dan vereist het jezelf ‘een moet’ opleggen ook moed!

Uiteraard weet ik als geen ander hoe ik mezelf in beweging moet zetten. Dan heb ik de moed mezelf aan te pakken en beland ik in een heerlijke flow.
Vandaag was zo een heerlijke “Don’t stop me now” dag.
Volop in actie. Kasten aangepakt, me opnieuw aangemeld bij de sportschool en direct twee uur zwetend op de apparaten. Afgesloten met een sauna bezoek en vervolgens nog administratieve bankzaken afgehandeld, presentaties uitgewerkt en huis opgeruimd. Kortom een accelererende actieve dag. En hoe goed dat voelt? Inderdaad, heerlijk en volop in de flow.

Als laatste had ik nog één opdracht. Mijn blog schrijven en plaatsen. En terwijl jij dit leest, glimlach ik (niet in mijn vuistje) want ook deze opdracht is nu afgevinkt.

Actie modus.
Hoe doe jij dat? Hoe kom jij in actie? En lukt het jou in actie te komen of zie jij veel beren op de weg?
Mocht het laatste het geval zijn, weet dan, ik help je graag ze te verjagen. Vol energie, vol plezier en zonder te stoppen.

Rest mij je een fijne volop actie dag toe te wensen. Want weet je, als je vanavond terugkijkt op een actievolle dag, hoe fijn zal dat dan voelen?
En als het je vandaag écht niet lukt, hoe lekker te weten…. Er is altijd nog een morgen.

Ter ondersteuning van jouw actiemodus, een nummer waaraan ik veel fijne herinneringen heb.
Draai wel even de volumeknop VOL vermogen. Een ongelooflijke hulpbron.

Don’t stop me now !!!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Solve : *
18 + 28 =


Post comment