Monday, Monday….

Verward kijk ik om me heen. Waar ben ik?
Langzaam open ik mijn ogen en om me heen knippert er licht, althans, zo lijkt het door mijn wimpers heen. In werkelijkheid is het een grote lichtzee.
Ik voel de warmte en ik realiseer me……

Ik ben niet in Nederland. Ik ruik de geur van verse koffie, ik hoor het klotsen van de zee en terwijl ik langzaam mijn hoofd van mijn kussen til, zie ik door wapperende flinterdunne vitrage de golven het zand strelen.
En ik hoor nog iets…. Ik hoor een douche.

Mijn hersenen kraken. Waar ben ik, wat doe ik hier en wie staat er onder mijn douche?
Eenmaal rechtop wrijf ik met mijn handen over mijn gezicht. Ik kijk onder de dekens en zie… Bloot…. Nu wordt het pas echt bizar…

Hier ben ik, ergens in een buitenland aan zee. In een onbekend bed terwijl iemand onder de douche staat poedelen…
Langzaam sla ik het dekbed van me af en gooi ik mijn benen over de bedrand. Ik hijs het dekbed over me heen en wiebelig loop ik op mijn tenen zachtjes richting de douche….

Door de kleine deurspleet zie ik hem staan. Zijn hoofd vol sop en zijn ogen dicht. Mijn wangen kleuren en het beeld plakt vast op mijn netvlies. I remember…

Zachtjes sluit ik de deur en met het dekbed nog om me heen waggel ik richting de openstaande deur. Ik zak in de deuropening, neem plaats op de drempel en met opgetrokken knieën, in een soort kleermakerszit, nestel ik me nog iets dieper in mijn omgeslagen dekbed.
Mijn hoofd rust op mijn knieën en ik wieg zacht heen en weer.

Tot ik een hand op mijn schouder voel.. ‘Koffie?’
Zijn andere hand reikt mij een dampend hete kop aan. Zo staan we een tijdje in de deuropening. Ik zittend op de grond, hij staand achter mij.
Fris, fruitig en heerlijk geurend, nonchalant leunend tegen de deurpost. Na mijn vierde slok, kijk ik voorzichtig omhoog. Ik zie de glans in zijn heldere ogen, de glimlach om zijn mond en de kuiltjes in zijn wangen…

Langzaam zakt hij door zijn knieën en met mijn rug leun ik tegen hem aan. Zijn armen om me heen en zo wiegen we samen. Heel zacht, heel intens.
Onze blik richting de kabbelende zee.
Genietend van wat is, genietend van de ochtendzon en de sterke bak koffie.
Genieten van.. Het Moment.

Trringggg…..

Wreed wordt mijn droom verstoord. Mijn kamer is donker, mijn ogen lijken dichtgeplakt.
De wind giert om mijn huis en de regen klettert tegen mijn raam. Mijn haren verfomfaaid en mijn dekbed op de grond. Ik glimlach en geniet nog even na.
Dromen, wat zijn ze leuk! In dromen kan alles. In dromen kun je je overal bevinden.

Ik gooi mijn benen over de bedrand, zet mijn radio op volle kracht en spring dansend onder de douche.
Vandaag, ergens in een stil moment, eens kijken of ik nog ’n stukje verder kan dromen. Want dromen kan ook overdag. Dagdromen heet dat:-)

Ohhh…. En wat is jouw droom?

Oké, oké, genoeg gedroomd en gelummeld nu.
Maandagochtend. Go-go-go, werkdag!

Dromerige-maandagochtend-kus,
Teuntje

Muziek: The Mamas en the Papas

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Solve : *
23 + 17 =


Post comment