Veranderingen, hoe accepteer je die?

Herken je dat? Soms lijkt het alsof je alles op de rit hebt en dan gebeuren er onverwachte zaken waardoor alles anders wordt. Veranderingen!
Hoe ga je ermee om en hoe accepteer je de gevolgen van de verandering?

Als geen ander weet ik dat je geen invloed hebt op het handelen van de ander, geen invloed hebt op weersomstandigheden en sinds vandaag weet ik dat je al helemaal geen invloed hebt op gemotoriseerde apparaten. Je hebt alleen invloed op jouw eigen handelen én op de manier waarop jij met de verandering omgaat. Op mijn weg nu een verandering die ik niet heb zien aankomen. Ik had enorme verwachtingen dit weekend en door deze verandering realiseer ik me dat ik in ieder geval een keuze heb hoe hier mee om te gaan. 

Wat is er loos?
Dit weekend, 15 t/m 18 april had ik als doel gesteld mijn eerste ‘bus-ervaring’ (met filmopname) te beleven. Onwijs veel zin in en ongelooflijk op verheugd.
Alles geregeld: VW T2 bus startklaar, verhaallijn klaar, script klaar, enthousiaste figurant gevonden, cameraman in de startblokken en toch heb ik besloten dit weekend af te blazen. En natuurlijk niet geheel een eigen keuze: de motor van de VW T2 is in de soep gedraaid en de film-drone in de bomen beland. Externe factoren waarop ik geen invloed kon uitoefenen. En gelukkig heb ik wel de keuze om hier op een voor mij zo goed mogelijke manier mee om te gaan.

Ik had een aantal keuze mogelijkheden: Een andere bus huren, een goedwerkende drone huren of mijn promofilm zonder drone laten filmen. En dan had ik ook nog de keuze dit weekend toch op pad te gaan in een andere VW T2 en op een ander moment mijn promofilm te laten maken.
In het verleden had ik waarschijnlijk een van bovenstaande keuzes gemaakt en had ik coûte que coûte mijn plannen willen uitvoeren.
En nu? Acceptatie!
Nu kies ik er voor dit allemaal te accepteren en mijn weekend te veranderen. Dit heeft te maken met mijn veranderde overtuiging: Ik geloof oprecht dat sommige dingen Kosmos gestuurd zijn. Begrijp me goed, een niet werkende oranje VW T2 bus had ik kunnen handelen. Nu echter de drone ook defect is, geloof ik oprecht dat het beter is mijn doel van aankomend weekend te veranderen en de trip te verplaatsen.
Dat gevoel, dié wetenschap, zorgt ervoor dat ik mijn eerste reis dus verplaats naar de week van 10 mei. Die exacte week, dié juiste bus, dié perfecte cameraman en dié goed werkende drone. En natuurlijk is het die specifieke week ook prachtig weer.

En in deze verandering zie ik ook een groot voordeel. De komende vijf dagen heb ik alle tijd om veel nieuwe plannen te maken. En gelukkig ben ik een kei in het maken van plannen, dus leuke bijzondere vooruitzichten. EN……Ook die kunnen weer veranderen. Het voelt voor mij vrij om zo met veranderingen om te kunnen gaan en het maakt mijn leven verre van saai.

Omgaan met veranderingen? Misschien leuk om daar binnenkort eens een training aan te wijden?

Hoe ga jij eigenlijk om met onverwachte veranderingen? Of met aankomende veranderingen? Vind je dat nog niet zo gemakkelijk of vind je dit wellicht een eitje? Leuk als je dit met mij wilt delen.
En als het nog niet zo gemakkelijk is, houd mijn website in de gaten, de training volgt snel.
Ik kan je leren hoe je dit doet en belangrijker, wat het je oplevert als je hier wel makkelijker mee om leert gaan.

Als laatste nog een vraag aan de dames met écht lef en pit: mocht het jou leuk lijken om als figurant in mijn bus gefilmd te worden, bel me dan op 06-1048 7217.
Wees gerust, we voeren geen dialoog in de bus en hebben wel een super gezellige dag!
En misschien voelt het wel een beetje spannend? Hoe leuk dat spannende gevoel te veranderen en toch in te stappen? Als beloning mag je na de filmdag zelf achter het stuur plaats nemen.
Superleuk als je met me meereist in het filmmoment! De datum staat gepland op dinsdag 10 mei en bij slecht weer op donderdag 12 mei.
Leuk als jíj in mijn bus stapt en met me mee reist!

Klik > Butterfly and Bowie Changes

Veranderlijke kus deze X.

2 Reacties

  1. De ultieme verandering is als je je weerstand tegen verandering kunt veranderen! Ik ben zelf dol op veranderen en kan wel eens balen van de weerstand. Maar nu ik je blog las vraag ik me af of ik niet zou moeten accepteren dat ik anderen niet kan veranderen. Of jou eerst langs sturen voor ik mijn veranderideeen over mensen uit stort ;-)!

    • Hi die Esther,
      Die laatste suggestie lijkt mij de beste.
      De juiste communicatie gebruiken en aansluiten in het gesprek bij de ander is super belangrijk. Representatievoorkeur systemen:-) En natuurlijk is er nog een derde optie: Kom zelf bij mij langs, dan leg ik je haarfijn uit hoe het werkt, zodat je in een nog beter contact komt voor je jouw veranderideeen over de ander stort:-)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Solve : *
26 − 20 =


Post comment