Moe en Futloos!

Daar zit ze dan. Ik zie haar en voorzichtig observeer ik haar en luister ik naar de woorden die zij zachtjes uitspreekt. “Weet je, ik wil zo graag. En ik kan niet meer. Ik ben totaal uitgeblust, geen energie en futloos. Zelfs mijn kinderen kan en wil ik geen aandacht meer geven. Om nog maar niet te spreken over mijn partner. En weet je, dan komt er ook nog eens dat enorme schuldgevoel bij juist omdat ik het niet meer kan. Als ik kijk naar de vrouwen om me heen, lijkt het alsof ik de enige ben die dit zo voelt. Ik ben op en zo moe!”

Zo sleept dit gesprek zich nog een tijdje voort. Ik hoor haar vertellen dat ze overbodige ballast en een enorme hoeveelheid overbodige kilo’s wil afschudden. Ik hoor haar zeggen dat zij volop bezig is met bedenken hoe ze dit gaat aanpakken en terwijl ze haar strategie bedenkt, hangt haar hand alweer in de chips bak, die ze afwisselt met de koekjestrommel. En voorzien van de gehamsterde voorraad duikt ze met een boek op de bank. En iedere avond als ze naar bed gaat, is er weer dat schuldgevoel. Over de mislukking van haar voorgenomen goede intenties. En iedere ochtend probeert ze het weer om iedere avond weer op dezelfde manier te eindigen….
De wil is er wel, alleen de sleutel ontbreekt.

Terwijl zij nog door ratelt over wat ze allemaal zou willen veranderen besluit ik dat het genoeg is.
Ik stel haar twee vragen: Hoe belangrijk is het voor jou je leven te veranderen en wat levert het je op als je de verandering inzet en als deze is volbracht?

Haar groene ogen gaan iets wijder open, en er ontstaat een sprankel. Want stel je toch eens voor dat….? Stel je eens voor het hoe zou voelen als….? En stel je eens voor hoe ze er dan zou uitzien.  En dat zij zich dan vrij, fit en energiek zou gaan voelen. Tot iedere vezel in haar lijf voelt ze het antwoord op deze vragen. En eindelijk zegt zij “JA” tegen zichzelf. Ze gaat er voor, op zoek naar zichzelf. Tijd in haarzelf investeren. De kilo’s aanpakken, of liever afschudden en wat meer belangrijk is, vrolijk, blij en vrij van haar leven genieten. Liefdevol in contact met anderen die op haar pad komen en liefdevol naar zichzelf. Ze wil de mooie en FIJNE momenten pakken, voelen ook.

Dus werk aan de winkel, tijd voor actie en beweging. En ik help haar. Een jaar lang gaan we samen aan de slag en bepaalt zij haar koers. En stapje voor stapje wandel ik met haar mee. Haar schild wordt afgepeld, haar overbodige kilo’s afgeschud en haar geest wordt bevrijd. En na ruim een jaar durft zij zichzelf weer in de spiegel aan te kijken. Ze lacht, voelt de levenslust, ze geniet, ze is energiek en fit. En belangrijker, ze durft verbindingen en contacten aan te gaan. Fijne contacten die haar nog meer verrijken. En natuurlijk de contacten met haar prachtige kinderen nog meer uitdiepen.

En dan, plots, komt de dag dat zij haar veranderingen ook aan de wereld durft te tonen. Ze plaatst haar voor- en na foto op Face-Book. De reacties zijn overweldigend. Mensen reageren op wat zij van haar zien: Wow, wat zie je er goed uit! Wow, je straalt! Wow, zelf gedaan! Wow, je kunt niet niet veranderen. En het is zoals iedereen schrijft en zij is dankbaar voor de reacties. En de reacties zijn niet het belangrijkst. Hoe zij zich voelt voert voor haar de boventoon.

In verbinding met zichzelf, dát is belangrijk. Energie, fit en durven laten zien wat je voelt. Dan pas ga je écht stralen. Dan pas ga je écht voelen. Hoe heerlijk te kunnen genieten in een mooie zwarte elegante jurk, met mooie kousen op elegant hoge hakken. Sinds zeer kort weet ze dat ze waarschijnlijk nog meer kan genieten in haar joggingbroek en heerlijke wijde slobbershirt. Puur en met Passie, Zijn en Voelen. De energie voelen en ook durven uit te stralen.
Dan ook nog durven benoemen wat zij wil, wat voor haar belangrijk is. Leven zonder schuld en zonder schaamte, alles mag er zijn.

Deze bijzondere vrouw heb ik de laatste maanden pas écht goed leren kennen. En nog steeds verrast ze mij regelmatig. Doet ze onverwachte dingen, stapt ze in onverwachte verrassende ontmoetingen en gaat de verbinding aan.
Achteraf realiseert zij zich wat zulke prachtige ontmoetingen opleveren. Waardevol! Passie! Dankbaar!

Herkenning?

Ik deel mijn verhaal met jou want jij hebt natuurlijk al lang begrepen wie deze vrouw is:-) En mocht je iets in haar verhaal herkennen dan nodig ik je hierbij van harte uit bij mij in de coaching te komen. We gaan samen aan de slag jouw energiepeil op te vijzelen. Jouw fitheid terug te vinden en daar waar nodig jouw overbodige ballast af te schudden. Jouw passie weer te voelen in volle verbinding met jezelf en met de ander. Kom van die bank, pak de telefoon en start vandaag nog jouw fitte, energieke nieuwe toekomst.

Graag coach ik je en/of neem ik je een aantal dagen mee in mijn bus. Los van alles, samen op zoek naar jezelf en naar de aanpak die voor jou gaat werken. Natuurlijk pak jij de laatste dag zelf het stuur in handen om jouw doel te bereiken. Ik help je daarbij, je hoeft het niet alleen te doen.

Ga even bij jezelf naar binnen en stel jezelf de vraag: “Hoe belangrijk is het voor mij om veranderingen aan te brengen? Welke inzichten ga ik krijgen en wat gaat het mij uiteindelijk allemaal opleveren?

Ik weet het wel, nu jij nog… Bel me op 06-10487217 of meld je aan via mijn site: www.zinnekracht.nl

Heb je nu toch nog belemmerende overtuigingen? Wellicht het gevoel dat jou de tijd ontbreekt? Juist dan aanmelden, want met een energie en fit gevoel kun je nog meer aan en houd je tijd te over!

De coach kosten? Bedenk dan eens dat al die overbodige etenswaren in de winkelschappen kunnen blijven liggen. Dure diëten leveren uiteindelijk ook niet het gewenste resultaat en de sportschool…..het heeft niet mijn voorkeur. Uit eigen ervaring weet ik: het kan ook anders! 

KOM! BEL! MAIL! APP! NU! Je bent het waard en je bent welkom!

Klik> Miss Montreal en Paskal Jakobsen Ik zoek alleen mezelf

Gewichtige kus deze X

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Solve : *
17 + 14 =


Post comment