verjaardagVerjaren, Cadeautjes, Besef, Tevredenheid en….Leef!

Morgen krijg ik een cadeautje. Een echt, serieus cadeautje. De reden hiervan is mijn verjaardag van vorige week.

Oh, op mijn verjaar dag zelf ben ik al enorm verrast. Of liever drie dagen lang ben ik verwend.
Door vrienden, vriendinnen en familie, volop verwend. Amsterdam, Kleine Komedie, etentjes, appjes, digitale gelukwensen en een écht zelfgemaakt cadeautje. Dit keer niet door mijn kinderen en wel door iemand die belangrijk voor mij is. Het feit dat iemand de moeite neemt iets te maken speciaal voor mij, dát maakt dat ik me bijzonder voel. Drie dagen lang heb ik me zeer geliefd, gewaardeerd en bijzonder gevoeld. Echt jarig dus!
Een week na dato voel ik dat nog steeds. En morgen… Tatarata… Nog een cadeautje.

Ken je dat, weten dat je iets gaat ontvangen en nog niet weten wat het is. Bij mij zorgt dat voor spanning. Het onbekende, de verrassing, dat levert bij mij altijd een booster van energie op. Natuurlijk is er ook ongeduld.

Hoezo natuurlijk?😂

Op deze aardkloot bestaan er ook mensen die barsten van het geduld. Die in het moment leven en in alle rust afwachten. Aha, bij mij werkt dat anders.
Iemand benoemt dat ik een cadeautje ga ontvangen en ik begin te stuiteren. Het kind in mij komt naar boven. Je kent het wellicht, een kind van een jaar of vier. Blosjes op de wangen, handjes klappend in de rondte springend. Dat is wat in mijn lijf gebeurt.
Natuurlijk “gepulkt” om te kijken of ik bij de zender van mijn cadeautje iets kan loskrijgen. Op enig moment, na alle aanwijzingen, dacht ik zeker te weten wat het zou zijn. Stuiterend app ik: “Ik weet het, ik weet het, wedden dat ik het weet?!”
Tja, met open ogen in de valkuil gestapt en de weddenschap verloren. Dat gaat geld kosten…

Afijn, na al die tijd ben ik er inmiddels achter dat het kind in mij nog springlevend is. Het blije kind, welteverstaan. Het kind in mij dat spanning, verrassingen, het onverwachte toch écht super vindt.
Zo leer ik mezelf steeds beter kennen. Zo kom ik tot het besef dat ik dat kind in mij graag voed. Ik kom echter ook tot besef dat dit me vaak rete veel energie kost. Ach, en tot slot ook weer oplevert. Het maakt dat ik voel dat ik leef!
Dit totale besef zorgt er wel voor dat er tevredenheid door mijn lijf stroomt. Tevreden met wat ik heb en met wie ik ben. Misschien doe ik mijn gevoel met het woord tevredenheid wel tekort? Beter is, het besef dat ik gelukkig ben. Gelukkig met alle dierbaren om me heen, mijn kinderen, mijn familieleden, mijn nieuwe en oude vrienden en vriendinnen, met de keuzes die ik heb gemaakt en met het leven dat ik leid. Het besef dat het leven op zich al een cadeautje is.

Wat een besef én de aanleiding van dit besef is het cadeautje dat ik ga ontvangen.

Ik verwacht een lieflijk, schattig, leuk cadeautje, precies zoals de persoon is van wie ik het krijg.
I know, verwachtingen hebben is niet handig en ik heb volop vertrouwen deze keer.
Koffie en gebak is onnodig, de postbezorger komt het brengen.

Terwijl ik dit schrijf besluit ik dat ik het cadeautje pas zaterdag open. Gewoon, om mezelf te leren, te laten inzien, dat ik een volwassen vrouw ben die geduld heeft en uit haar kind rol kan stappen.
Of dit lukt? Eerst maar eens met rode blossen, trappelend van ongeduld mijn bed in.

Ach, hoe graag zou ik het iedere volwassene gunnen af en toe in zijn of haar kind rol te stappen. Het maakt je zoveel blijer als ook het blije kind af en toe aanwezig mag zijn. Het blije kind, dat zorgt voor glimmende ogen, een open hart en een grote glimlach op je toet.
Doe de dingen eens anders dan je gewend bent. Voel eens even hoe enthousiast jij als kind was en ga af en toe eens terug in die rol. Het is zo leuk en het levert zo veel op!

Mijn vingers jeuken al, ik ben zo benieuwd.. Mijn cadeautje….

Voor nu, slaap lekker. Mocht je inmiddels al weer wakker zijn, werk dan lekker.
Of geniet gewoon van je luie dag en ga op zoek. Zoek vandaag voor de verandering eens één keer het kind van vroeger in jezelf op.

Glim, lach van oor tot oor, dans, schater, geniet en besef dat je LEEFT!

In volle tevredenheid.

Kus!

Klik > Life and.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Solve : *
29 − 28 =


Post comment